Ga naar de inhoud

Marco Polo: Venetië

Venetië is de eerste uitbreiding op het spel Marco Polo. De uitbreiding bestaat uit twee modules die beide toe te voegen zijn aan het basisspel, maar ook afzonderlijk kunnen worden toegevoegd. Daarnaast is Marco Polo vanaf nu ook met vijf spelers te spelen!

Uitgever: 999 Games
Auteur: Daniele Tascini, Simone Luciani

Geluk 60%
Planning 75%
Strategie 90%

Vormgeving

De uitbreiding past wat betreft vormgeving precies bij het basisspel Marco Polo. De spelregels zijn duidelijk en overzichtelijk beschreven en de speelmaterialen zien er netjes en vrolijk uit. Naast de uitbreiding bevat de doos ook extra handelscontracten, karakters, stadskaarten en doelkaarten.

Spelopzet

Marco Polo: Venetië bestaat uit twee toe te voegen modules en materiaal voor een vijfde speler.

Module 1: De stad Venetië

De stad Venetië is een extra speelbord dat je links naast het basisbord legt. Met dit bord reis je naar Venetië. Op dit bord liggen stadskaarten en kun je bonussen verdienen. Daarnaast levert het reizen naar Venetië ook punten op. 

Module 2: De Reisgenoten

De reisgenoten bevat een stapel kaarten met daarop bonusacties die je kunt gebruiken in de huidige ronde. Door een reisgenoot aan te schaffen kun je hier gebruik van maken. 

Extra speelmateriaal

Tot slot bevat de uitbreiding ook materiaal voor een vijfde speler. Dit kun je uiteraard ook gebruiken in het basisspel zonder de modules te gebruiken. 

Conclusie

De uitbreiding is een leuke toevoeging aan het basisspel en zorgt voor wat extra mogelijkheden en acties. Ook Venetië loont voor het scoren van punten. Zeker een waardevolle toevoeging aan het basisspel. Ook de extra karakterkaarten zorgen voor meer spelvariatie en nieuwe strategieën. Zeker de moeite waard om toe te voegen aan Marco Polo!

Wel een kleine opmerking. Zonder de extra modules is het erg druk op het bord om het basisspel te spelen met vijf spelers. Wij raden daarom aan de modules te gebruiken bij een spel met vijf spelers. 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.